Tuesday, January 26, 2010

Penat atau Malaz




Salam.....


waduh...tiap2 ari penat...penat tiap2 ari...


penat tp still boleh nak bukak tenet...tp bile nak wat proposal utk thesis??? malas...sebabnya penat...ni namenye penat mengada2 a.k.a malas!!!




haih....lg bape minggu nak kena anta final proposal....tp otak still x bergerak nak wat proposal...nak tunggu last minit la tuh....dah tu bila dah sampai tarikhnya...mula la mengeluh keje bnyk n x leh nak siap...hmmmm...padahal salah diri sendiri sebab x pandai nak bajet n aturkan jadual+masa sendiri...padan la muke!!




konon berazam xnak wat keje last minit n tangguhkan keje...tp hameh....xjalan gak...azam tgal azam...perangai ttp x berubah...dah2...jgn nak membebel...sila la sedar diri wahai Norsazlin Alina Bt Samudin...do ur work now!!!!!!!!!!!


heeeeee




p/s: bebelan n peringatan utk diriku yg malas

Thursday, January 14, 2010

Dart & Papitusulem


Salam...


Mengikut tajuk post aku...kali ni aku kan bercerita pasal dart n papitusulem....


Firstly aku nak citer pasal dart....ptg td...bank tmpat aku praktikal de wat game men dart antara staff pompuan....huhu...teruja tol aku men....ssh gak nak men dart nih....balingan kene padu n jitu supaya target kite akan kene....ptg td kiteorg men gitu2 jek...xde la ikot peraturan sangat nak kene carik umah dulu before start men....best gak dpt join camnih...dpt gak aku tambah kan pengetahuan pasal game nih...aku ngat kan men gitu2 jek xde peraturan...rupe2nye ade...yelah...mane de game yg xde peraturan kan....men dam ular pon de peraturan nye...heee


aku dtg lmbt ckit td...so x dpt nak tgok 2 3 org staff men...dieorg terpaksa balik awal coz de komitmen keluarga...maklumlah...dah kawin...huhu....mase nak men....cuak gak...seb bek de pak nan...sebagai tenaga pengajar ri ni...kak june plak tukang kira markah...kiteorg kene men pakai format 101....so....bile dpt markah dari balingan tuh...tolak ngan 101....n seterusnya kene tolak ngan baki yg tgal...1 round de 3 balingan...huhuhuuu


masing tunjuk skill yg ade....termasuk baling x kene...heeee...tiba lak giliran aku...jeng..jeng..jeng....balingan first aku dapat 36 jek....so bile 101-36= 65...so tgal 65 mata yg aku kene carik skang...balingan ketiga aku juz dapat 24....aku x pasan yg ekor dart aku tertanggal....dart xleh terbang...huhuhu... 65-24= 41... dapat jek balingan ketiga...aku pon aci baling jek...sampai dart kedua....yes!!!!!!!! aku dapat markah 41...heehee...finish...aku berjaya!!! tp nasib bek jek...baling suke2.... n aku dapat no. 2...jumlah balingan aku same ngan kak ira...tp balingan first die lg bnyk dr aku...so die la menang...tp xpe...no.2 kire ok la... =)


ok...now aku nak citer pasal PAPITUSULEM.... sedap x name tuh...huhu...first time aku nmpk name tuh...aku tersangat la curious....nak tau...pe maksud name....tiap kali aku balik kg...aku akan nmpk name nih...tiap kali tuh la aku akan tertanya2....


ekceli....Papitusulem nih nmpk tmpt kat Sekinchan Selangor...aku ingatkan tmpt nih kawasan penempatan yg ramai org India duduk coz mengikut aku...sebutan name tmpt tuh cam India sikit.....mungkin itu name Tokoh kat kg tuh ke....sebab tuh la name kg tu Papitusulem....


Selasa lepas...aku ikot staff bank, En. Nazri n En. Almi wat marketing....kiteorg pg pejabat kemas kat sg besar....tengah sembang2 ngan sorang pakcik nih....terkeluar la perkataan Papitusulem dr mulut die ngan lancar sklai...maklumla...dah org sane kan...then En. nazri yg same cam aku yg nak tau asal usul name tu pon tanyela kat pakcik tuh....dan tanpa kusangka....huhuhu....name tempat tuh adalah akronim dr perkataan jawe.....hohoho....cesssss...aku ingat kan bahasa India ker...hahaha....


Sebenarnya....nama tempat tuh dipendekkan dr perkataan Parit Pitu Sungai Leman.....bile dipendekkan jadikla Papitusulem....pitu bermaksud 7....gelak gak aku bile dengar pakcik tu cerita...punyela kreatif org kg tu bile die ringkasan nama kg tuh...sehinggakan aku menganggap kg tuh adalah kg India...lege gak bile ape yg wat aku tertanya2 selama ni dah terungkai...


ffiiiiiuuuuuuuuu...panjang gak aku menulis malam nih....sekali jamak untuk seminggu....hehehe...InsyaAllah Sabtu nih aku nak g Tanjung Malim....join famili day bank tmpat aku praktikal....yg penting...pg tnpa kuarkan duit...tu yg best tuh...krg kalo sempat aku akan snap pic n ltak kat blog nih ok....c u next entry....tata..... =p

Wednesday, January 6, 2010

Aku bukan anak mami!!!!!!!!!!

salam
uhuk3...kali ni nak citer pasal anak mami @ mamak @ india muslim. kalo korg perasan atau aku sendiri yg terperasan...muka aku cam mamak sikit...ramai gak la ngat aku ni mamak n asal penang ... aku x salah kan dieorg...di sebabkan kulit ku yg hitam manis n idungku yg agak mancung...aku dilabelkan sbgi mamak...huhu
mase sekolah rendah...ramai yg ejek aku "BLACK"..."MAK TAM" n " ROTI GESENG".....sedih tau...uwaaaaaaaa...dulu aku mmg gelap sgt..yela...duk kampung...men panas....suke nek basikal sane sini....mane la x gelappppzzzz....lg2 aku aktif sukan....so mmg akan terserlah kegelapanku...lg2 bila tgkap gmbar kelas...pehhhhh...sungguh kontra muka ku n warna tudung skolah ku...heeee
penah satu hari...aku g beli stationaries kat kedai buku...de la sorg pkrja india kat situ...tiba2 die sapa aku n bertanya...." awk nih India Muslim ke?" n dengan panatas aku menjawab....TIDAKKKK!!!!!!!!!!!!.... mungkin kalo aku mengiyakan...die nak speaking bahasa ibunda die ngan aku kot...aiyoyoyo....ammmmmaaaaa
kalo g mane2, org akan mengutarakan soklan yg same smpi aku pon dah terbese ngan tu sumer....pernah gak nak mengaku aku nih mmg mamak...hak3....tp xleh coz aku lg suke sape aku yg sebenarnya.....ni'm javanese k....eh silap....ngada2 lak speaking omputih...heee... nyong wong jowo yo.....jowo tulen.....xde mix or kacuk ngan kaum India.... tu bukan bermakna aku ni anti India or pe ok... =)
mungkin rupa parasku yg ala2 mamak nih diwarisi dari atuk sebelah babah yg beridung agak mancung....serius wei...dulu mase kecik2...aku plg x suke tgok idung aku coz aku terasa idung aku BESAR PUNYEEEE!!!!! ( nada cam iklan megi asam laksa) pape ntah kan....ala...mase tuh budak2....xtau bezakan mancung ngan besar...hiiii
dah la...xnakciter bnyk2....takot aku keluarkan kata2 yg membuatkan aku riak lak...hak3....so...kpada korg yg keliru tntg asal usulku...disini aku nak tegaskan yg aku melayu tulen + jowo..=p

Pindah...

Salam...

setelah sebulan praktikal kat Bank Rakyat Sg. Besar...aku mengambil keputusan tok berpindah....
nak kate umah sendiri jauh ngan tmpt praktikal...xla jauh sgt...juz amik mase 1/2 jam jek memandangkan jalan x jam...huhu
tp memandangkan aku malas nak meredah hujan...( coz g keje nek motor jek n skang cuaca x menentu+ malas pakai baju ujan coz xbest n xrockkkk) so aku pon carik la umah sewa yg dkt ckit ngan tmpt praktikal.....
baru 3 ari duk menyewa kat sini...mmg kurg letih coz x drive lame sgt...juz 5 minit jek....kalo dulu selama sebulan aku akan tido awal...but now!!!! aiyoooo....asyik tido lmbat jek...ssh nak lelap....bukan pe...bilik xde kipas wei.... lom beli kipas lg....panassssss la jugak bile nak tido...nak jek tido kat ruang tamu....TP...takottttttt.... ( agak takot nak tido dkt ruang yg luas n besar )haha...xpe la...aku kan bersabar tok sementara waktu....
skang 12.40 a.m n aku lom tido lg...sok pg mule la aku menguap cam badak air+badak sumbu....hoho...(sgt buruk)....so tok mengelakkan ngantuk...aku akan tanpa malu2 mintak pe jek keje kat staff2 bank...x kesah la...janji aku xduduk jek n layan perasaan+mengantok.....
p/s: setelah agak lame x tulis pape wpon kadang2 idea mencurah2 ( ke ldg gandum) tp bile duk dpan laptop.....HILANG sumer idea aku..... ( bakat menulis+mengarang aku semakin tumpul ) hak3....
k la...nak layan perasaan+tido...Nitezzzzz