Thursday, October 27, 2011

Usia

Yang berusia itu, Lagaknya seperti tidak dimamah usia,
Mengerah tenaga selagi berdaya.
Tidak pernah mengeluh walaupun yang tinggal hanyalah
Sisa tenaga!

Yang muda belia,
Karenahnya mengalahkan yang berusia,
Tenaga muda belia langsung entah kemana,
Bikin malu sang belia,malas berusaha!

Yang muda remaja,
Ah! yang ini benar-benar menikmati usia remaja,
Ke sana ke sini terkinja-kinja,
Tidak kira siang mahupun senja.



Friday, July 29, 2011

Salam Ramadhan

Alhamdulillah. Tak lama lagi semua umat Islam di seluruh dunia akan menyambut Bulan Ramadhan Al Mubarak( skemanya ayat) muehehehe..

Minggu ni nak balik kampung...tp xdpt nak rasa first day sahur kat kampung sendiri memandangkan first puasa jatuh hari Isnin..nak mintak cuti mcm sayang pulak sebabnya cuti tinggal sikit jek...hehe..xpe lah..InsyaAllah karang masa akhir Ramadhan dapat la sahur & buka kat kampung..yea2...hehehe

Terujanya nak puasa tahun ni..huhu..nak merasa nikmatnya berpuasa sambil berkerja..hehehehe...

** Selamat Berpuasa**

(office lengang hari ni...bosannya..BESHNYA!!!!!!!!!!!)

Friday, July 15, 2011

Rindu

Tiba-tiba perasaan rindu menebal...
Rasa bergelojak..
Tapi bukan rindukan kekasih hati..
Rindukan kawan-kawan sekuliah..
Apa khabar kamu semua ya..
ya..benar-benar rindu kamu semua..


** baru lepas chat ngan Tort-Asikin ** tu pasal leh rindu kat kengkawan yg lain..hehe **

Friday, June 24, 2011

Kucing pakai baju!

Hahahahahaha...aku nak gelak kuat2..tapi kena cover, sebab kat opis skarang...so, aku hanya mampu sengih jek..tu pon kena sengih x nampak gigi..( x puas la sengih camni...ni bukan sengih namanya)

meh layan blog ni....bagi pencinta dan penyayang kucing...jom cuci mata tengok gambar2 kucing comel..hehehe....gambar kucing pakai baju! COMEL !

Kahkahkahkahkah..(xlh gelak kuat2..aku taip kat blog ni bebanyak) mehehehehe

*** giler hebat ah hari ni...post entry lbih dari satu...dah macam Abang Ben jek *** heeeee

Sakit

Semoga cepat sembuh Acik Jah...Sedang bersimpati dengan nasib dia...kena operate kali kedua sebab ada jangkitan kuman dalam perut... operation kali pertama minggu lepas...aku yang tengok keadaan dia pun rasa tak tertanggung sakitnya..apatah lagi dia sendiri yang menanggung sakit...semoga acik tabah dengan ujian ni.



*** Kita tak tahu, bila diri kita nak di uji dengan dugaan-dugaan yang besar ***