Monday, July 27, 2009

Kecamuk....!!!!

Kecamuk....hati aku cukup berkecamuk...ditambah dengan kepala yg berkecamuk......maksudku akal yg berkecamuk....
Kenapa???? kenapa aku rase begitu sekali????
Sebab tgah tensen fikirkan tmpat praktikal untuk sem depan.... =(
Risau sgt2....hope everything will going smoothly...

Wednesday, July 22, 2009

Segamat...

Salam...lame x post citer baru....coz wat masenih wireless de prob...so kalo nak on pon tgu g cc.....dah 3 minggu kat Segamat....tp mgu lpas baru balik kg...he3...balik pon coz nak g tmpah baju utk raye...pose pon blom dah ingat nak raye...hahaha

Bile kat Segamat nih...byk benda yg kat tmpat aku yg akan aku rindui...terutamanya makanan2 yg dijual kat pasar malam kat sabak bernam....coz byk gak la perbezaan makanan yg dijual kat Segamat nih....1st...pecal....nyum2....kat Segamat nih aku lom jumpe pecal lg....rindu gila nak makan pecal....lg2 pecal yg mak Ummi wat kat pasar malam tuh...then kebab...kebab kat sini pon len ngan kat sabak....coz kat segamat die pakai roti len...mcm roti pita kot...aku pon x berape tau...kalo kat sabak pakai roti nak wat hotdog tuh....pastu kuih cakoi....kuih nye same...cume kat Segamat nih cicah ngan sos...aku x reti nak makan kuih cakoi ngan sos...lg pandai makan ngan kaya....hehehe....

kat sini aku juz nak cakap...lain padang lain belalang...lain tmpt lain org.....mcam tu gak la ngan makanan..... tp bila aku balik tmpt aku...pasti aku akan merindui nasik tomato....kat sabak de gak nasik tomato...tp nasik tomato yg aku makan kt segamat nih antraa nasik tomato yg jdik pebret aku....waduhhh...lapar plak rasenye....

k la....xde idea dah...he3...nak g jalan3 jap...cam nak karoke jek nih...hahaha....c u all next entry k....papai....wasalam....

Friday, July 3, 2009

Kilang Canon

Salam....
Next monday kelas dah nak mula...bermakna...cuti sem dah abes....malam ni aku akan balik umah Wak aku ( Wak Nab & Wak Asim ) Aku ikut sepupu aku balik...
kebetulan dia nak balik kg...so I follow jek la....
Ekceli...x sabar nak abeskan sem nih....insyaAllah...ujung tahun ni aku akan praktikal....hohohoho...
bunyi cam best...tp....x tau la pe rasenye krg.....
Tetibe aku teringat zaman aku keje kilang Canon...abes jek STPM...aku pon cari duit...best gak la keje kat kilang tuh....lg best bila dpt gaji....mase kat kilang...tugas aku wat bonding...emmm mcm gam kan komponen yg nak dijadikan camera la....dalam 3 n 4 bulan jek aku wat keje tuh....coz pas tuh...mate aku jadik alah ngan benda bonding tuh....pastuh..aku juz wat keje2 sampingan jek memandangkan x lame pas tu aku dah nak berhenti keje....antra keje2 yg aku wat...aku cuci lens....
satu jek yg aku x suke kat kilang tuh.... suhu yg teramat sejuk.....x tahan beb....so agak2 kalo dah sejuk sgt...aku duk blkg mesin yg kuarkan haba panas....hehehehe.....
haaa!!!! de lg satu yg aku xleh lupe pasal kilang nih...tiap2 pg sblum org pjbat keje akan kuar 1 muzik jepun...xde la muzik pe...juz muzik suh org office bersenam sblum start keje...adela dlm 5 minit...
1st time dgr...menyampah gak...tp lame2...leh la terima......
rindu kat kengkawan line aku....aku pon lupe aku line pe....yg pasti..org2 yg aku igt kat line tuh.... mcm Kak ija as supervisor...Kak Ipah as a leader.... kak juma...kak lin....kak ina yg duk sblah aku...hmmm dah kawen ke blum die nih.....Dewi....bnyk lg la....yg bestnye...aku de geng nak ckp jawe kt line tuh....slalunye ckp jawe ngan kak juma n kak imah...hihihii... k la...lenkali citer lg...tata.....

Wednesday, July 1, 2009

Bila aku diam & bersendirian

Bila aku diam dan bersendirian...
Aku ingin kan ketenangan...
Selama mana aku inginkan..??
Bergantung kepada keadaan...

Bila aku diam dan bersendirian...
Bukan bermakna aku x ingin berkawan atau berteman...
Aku cuma inginkan masa untuk mencari kebahagiaan..
Dengan bersendirian...

Bila aku diam dan bersendirian...
Bukan bermakna aku tidak mahu langsung dikacau...
Cuma, berilah aku masa membuat penilaian...
Tentang diriku sendiri yg mengalami kekeliruan...

Bila engkau diam dan bersendirian...
Aku tahu apa yg kau inginkan...
Tapi mungkin aku silap membuat penilaian dan pertimbangan...
Tentang apa yg kau fikirkan...


Vucah Vethuk
Rabu
10.55 pm....
pas ym ngan Ciqa...hehehe