Friday, June 24, 2011

Kucing pakai baju!

Hahahahahaha...aku nak gelak kuat2..tapi kena cover, sebab kat opis skarang...so, aku hanya mampu sengih jek..tu pon kena sengih x nampak gigi..( x puas la sengih camni...ni bukan sengih namanya)

meh layan blog ni....bagi pencinta dan penyayang kucing...jom cuci mata tengok gambar2 kucing comel..hehehe....gambar kucing pakai baju! COMEL !

Kahkahkahkahkah..(xlh gelak kuat2..aku taip kat blog ni bebanyak) mehehehehe

*** giler hebat ah hari ni...post entry lbih dari satu...dah macam Abang Ben jek *** heeeee

Sakit

Semoga cepat sembuh Acik Jah...Sedang bersimpati dengan nasib dia...kena operate kali kedua sebab ada jangkitan kuman dalam perut... operation kali pertama minggu lepas...aku yang tengok keadaan dia pun rasa tak tertanggung sakitnya..apatah lagi dia sendiri yang menanggung sakit...semoga acik tabah dengan ujian ni.



*** Kita tak tahu, bila diri kita nak di uji dengan dugaan-dugaan yang besar ***

Relax



Sangat best kalau dapat relax...memang best..best tak terkata...
Lagi-lagi, bila hati meronta-ronta nak kannya...
Tapi...kalau relax tanpa rela..relax yang terpaksa...tak ada siapa yang suka...
Kalau dapat relax masa kerja tak ada..memang bahagia...ibarat...dunia ini aku yang punya...
Tapi...dapat relax masa kerja tengah bertimbun...sasau jadinya...


*** Bila la sistem ni nak ok...dah seminggu..asyik down jek...ni angkara anonymous ker ***
Hari kerja yang kurang produktif hari ni





Friday, June 10, 2011

Nazak....

Ohhhh...siapa lah yang sedang nazak! bukan siapa2...cuma 1 makhluk Tuhan yang tersangat lah manja dan comel..Tapi aku kurang pasti, si comel itu benar-benar nazak atau tidak.

Masih berharap yang dia akan hidup lama... Sebab, aku masih belum puas bermain dengan si comel itu..tengahari tadi aku balik rumah kejap...tengok si comel terbaring kelesuan..nafas pendek+turun naik dengan lajunya.

Aku pesan dekat Nana, suruh dia bagi minum si comel selalu.. Sebab dia dh dehidrasi dengan banyak...sekurang2nya, kena bagi si comel minum walaupun dia dah tak lalu makan langsung. Haish, berapa lama lagi la kau mampu bertahan...

Nak bawa si comel pergi klinik, tapi tak ada kesempatan..kesian la kamu si comel... tanggung sakit tanpa dapat mengepresikan dengan kata2..sampai aku pun tak tahu, apa sebenarnya sakit kamu...

Aku baru kehilangan Si Puteh...tak nak kehilangan kamu buat masa sekarang.... :'(

Wednesday, June 8, 2011

Sabar

Sedang belajar bersabar,
Dengan orang yang kurang ajar,
Dengan orang yang tak terpelajar.

Sedang menahan sabar,
Walaupun dah tak tertanggung sabar,
Walaupun rasa kurang sabar lalu hilang sabar.



Bawak-bawaklah bersabar,
Bila yang dinasihat tak mahu dengar,
Dan selalu buat-buat tak dengar.

Teruskan lah bersabar,
Sabar,sabar,sabar.






p/s : Sabar itu sebahagian daripada iman. :)


Tuesday, June 7, 2011

Selamat Tinggal Puteh

Dan akhirnya...tamatlah riwayat Si Puteh...
Puteh mati pada tanggal 6 Jun 2011..
Menderita sakit perut..
Mungkin tersalah makan lauk kenduri..
Ishk3...
Mujur sempat jumpa dia balik kg hari tu...
Selamat Tinggal Puteh..
;(

Si Puteh