Thursday, April 30, 2009


Salam......Halluuuuu.......
hohoho....aku dah x sabar nak mengabiskan paper final untuk sem nih.....x sabar nak lepak kt umah nak besorkan badan....jadik suri umah tangga....hehehehe......ekceli...aku dah x sabar nak relaxkan pale aku nih.....xnak pk pasal study wat sementara waktu....huhuhuhu......


pekse untuk final adalah satu situasi yg aku betol x suke....terpakse menulis banyak....duduk berjam2....otak terpakse berpk non stop (yeke berpk non stop???)


ishk3.....x patot tau aku merungut macam tuh...no no no....hehehehe....sebenarnya itu adalah kata2 org yg berfikiran negatif...org yg x berfikir panjang bila berkata2....sekurang2nye kita kena bersyukur yg kita masih ada peluang nak belajar....ada lg peluang nak uji kemampuan kita....ada lagi kemampuan nak asah otak kita....
selagi kita ada peluang blajar....kita kena teruskan...kalau kita rasa down tiba2....cuba fikirkan harapan ibu bapa kita...insya Allah kita kan dapat balik kekuatan untuk blajar....macam aku...terus terang aku cakap yg aku dah x minat sangat nak belajar...tp sebab mak bapak aku...aku teruskan juga......aku kena kuat abeskan degree aku nih....mudah2an aku leh past ngan jayanye...yeah!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, April 26, 2009

MERLIN & SELSEMA BABI


Salam sumer.... huhuhu...lega sungguh...ptg tadi baru jek lepas final paper yg aku paling takut coz carry mark aku rendah gile...takot kene repeat beb...ho3...mudah2an aku leh la lulus.....aku hampir lupe ari nih ari pe coz ari ni de exam...so aku asyik ingat ari nih ari Isnin....I Hate Mondays...ishk3


Berbalik kepada tajuk yg aku nak tulis nih...ekceli aku addicted gile ngan citer Merlin nih..huhuhu....ngan Merlin yg comel n Arthur yg ensem tuh...ho3......xtau la knape aku leh suke kat citer tu walaupon sumer org tau yg citer omputih nih bnyk yg merepek...janji aku leh masuk ngan citer tuh...malam nih, citer tuh dah episod last...huhuhu...x sabar nak tau penghujung citer tuh....mintak2 ade la season baru untuk citer tuh.....coz aku sukeeeeeee.......


Tadi tengok berita...terkejot aku ngan berita hangat td...meby dari semalam kot cume aku x tgok berita sgt 2,3 ari kebelakangan nih...Swine Influenza atau secara haramnya selsema babi...keh3...


First dengar cam lawak...tp selsema nih agak bahaye lor....dah bunuh 81 nyawa kat Mexico nun!!!! pastu dah merebak lak kat A.S, New Zealand n negara jiran yg lain....semua negara ngah berwaspada takut virus nih akan menular ngan pantasnya....ishhh....coz WHO pon dah keluarkan kenyataan yg meby virus nih leh merebak kat seluruh dunia........penawar terbaik untuk selsema burung lom jumpe....dah timbul virus baru...pe la nak jadi ngan dunia sekarang kan...x mati sebab perang, mati lak ngan sebab yg ntah pape ntah....yg penting...tu semua nak ingatkan kita supaya banyak berhati2 n ingatkan MATI

Kalau nak tau lagi banyak pasal selsema babi nih...leh la klick kat cni eh.....

Tuesday, April 21, 2009

Akhirnya...ho3



Assalamualaikum.....

Alhamdulillah...yea2...akhirnya aku dah ade blog sendiri...huhuhu...sebelom nih aku juz view n bace blog kengkawanku...blog kawan kpd kengkawanku...blog lecturer ku..blog artis2...n macam2 lah...so skang aku dah dapat kekuatan nak tulis blog gak...juz nak share citer2 yg karut2 jek kot...hehehe...maklumlah....idea ku x seberape....

Ekceli dah lame x menulis camnih...dah xreti kot nak susun ayat power cam mase skola dulu....(tibe2 teringat cikgu yg ajar aku penulisan) hehehe....cikgu...sori kalo pe yg sy tulis nih x ikut format penulisan yg sepatotnya....ejaan pon carca-marba kot...ni sumer...SMS punye pasal kan...

Ni kalo ahli2 sastera BM tengok pon mesti bengang kan...(xde kot ahli2 sastera nak tgok blog aku) kan2!!!!!....(poyo2)

Aku ngah xde mood nak study nih....memandangkan skang ngah musim final exam...pe la nak jadi ngan aku nih kan....tu yg wat blog nih...nak meluahkan la konon ngan harapan leh dtg mood nak blajar pasni...(mintak2la) amin....huhuhu...

K la....tu jek kot nak tulis untuk ari nih....kite jumpe lenkali k.... papai...Wassalam